Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2020. június 08. 09:19 - kmaate

Koronázzuk meg az évet

Bár még mindig minden nyitott és semmi komoly akadálya nincs, hogy az év felfelé íveljen vagy akár a legjobb év legyen, de azért pár szót a Covid-19-ről, ha már jelenleg a legbizonytalanabb időszakba sodort a ráfogott változtatások.

Szóval most épp szünet van, úgy csinálunk, mintha nem pont ugyanaz lenne, mint amikor úgy csináltunk, mintha tök más lenne. Nagy vonalakban, mert ettől még maszkban kell bohóckodni, amit le lehet vezetni, hogy habár a vírustól nem véd, de te véded a többieket, de ez meg max akkor igaz, hogyha fertőző vagy, annak meg továbbra is nem releváns százalékos esélye van.

Kezdődött ott márciusban, hogy a közalkalmazottak nem hagyhatják el az országot. Igazából mai napig felháborít, hogy bármelyik kormánynak bármi beleszólása van, hogy én hova mehetek vagy hova nem mehetek. Mindez akkor, amikor még ezeregy azonos vagy korona szempontból biztonságosabb hely is volt a nagyvilágban, mint Magyarország. De a szabályokat nem logika alapján hozzák, ez kb. 1400x bebizonyosodott az elmúlt hónapokban. Hanem kényelmi és politikai szempontokból. Egyszerűbb azt mondani, hogy egy egész halmaz nem utazik, mint külön beírni, hogy nem utazhat az orvos, a tűzoltó, a rendőr, de amúgy az aktatologatókra igazából nincs annyira szükség. Ahogy egyszerűbb azt mondani, hogy nem mehetsz sehova, mint mindig frissíteni, hogy ebbe a 180 országba mehetsz abba a 4-be épp nem.
Aztán már senki nem utazhatott, vagy ha nagyon akart, akkor nem jöhetett vissza vagy 2 hét karanténnal. Onnan is, ahol egy beteg sincs, oda is ahol 1000x több, pl. BP.

Aztán szóltak, hogy #maradjotthon. A csapból is ez folyik ezer helyről, minket is hazaengeddtek, hisz minden megvolt otthon, amivel dolgozni lehet. Kedden. Aztán szerdán visszavonták a rendeletet és gyere be dolgozni, ahogy eddig, hisz nagyon fontos, hogy bent legyél. Szóval bejártam, míg kint mindenki maszkban és amúgy meg bent, nekünk üres folyósokon kellett sétálgatnunk és járnunk az utcát, igaz akkor még nem kellett kötelezően maszk, bár a mostani helyzetnél rosszabb számok voltak.
Aztán ez is megoldódott.
És igazából best year ever.
-végre nem kell korán kelni
-feleslegesen bent maradni
-ugyanannyit kell dolgozni, de nekem megfelelően osztom be
-ugyanannyit kell otthon maradni, de én szeretek otthon maradni
-ha ki is kell menni, majdnem optimális ember van az utcákon, kicsit több a boltkban
-több tartalom van, ami engem érdekel és most inkább elérhetővé tettek neten, mert úgyse tudsz elmenni megnézni
-olyan éttermek is hoznak haza kaját, amíg még rendeltem, ahova nem lehetett vagy bonyolult lett volna eljutni
és persze ez nem igaz, mert
-persze le van zárva a park, hogy ne lehessen mozogni és kosarazni akár egyedül, így a kilók csak másznak felfelé
-és nem lehet utazni sehova
-és hát főleg a barátnőmet nem láthatom, hisz nekem tilos utaznom, ő utazhatna, de karanténba raknák, akkor viszont engem is, nekem viszont néha be kell mennem, meg hát azért 0-24-ben 26 nm-en min 2 hétig nem egészséges lenni, kell azért a minimális kinézés akár csak egy boltba.

Szóval most itt tartunk, szünet van, újra be kell járni 5 napból 5x, sőt jobban, mint eddig, maszkban bohóckodni, utazni továbbra sem, de legalább már itthon akár, de hát ahhoz is be kellene engedniük a lányt.
Folyt.köv.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kmaate.blog.hu/api/trackback/id/tr4315754046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása