Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2016. június 28. 14:33 - kmaate

Foci kutya

Szerencsére vége is van a foci EB-nek, hiába zajlik még továbbra is. Semmi bajom a focival, érdektelen, mint a sportok nagyrésze, de úgy általában nem zavar, hisz nem kell nézni, ha nem érdekel valami. A foci viszont nem ilyen. Ugyan eddig sem érdekelt senkit a magyar foci és ezután se fog, de ebben a pár napban, ha nem érdekelt a foci, akkor hazaáruló dög voltál. Olyan meg nincs is, hogy nem a magyaroknak drukkoltál, dögölj meg.

Namost engem csak azért nem fog érdekelni valami, mert kvázi jobban játsszák azt a valamit, mint eddig, attól meg még inkább nem, hogy nem Ronaldo-nak, hanem Királynak hívják. Nem értettem soha, hogy miért jobb valami azért mert rá van írva, hogy magyar. Nyilván nem a magyar minden nemzetek legjobbika, valószínű nem a legjobb a magyar eper, foci, vagy bármi más, bár előfordulhat, hogy van olyan dolog, amiben a magyar jobb, főleg függvén, hogy mivel hasonlítjuk össze. De ennyi, a magyar ember nem jobb, mint az osztrák, a magyar focista nem szimpatikusabb, mint az izlandi focista és miért is lenne az? Mert közelebb született? Ne vicceljünk már. Valami lehet szimpatikusabb, de nem az miatt, hogy ki hova született, ennél még a mert jobban néz ki is jobb érv, bár ugyanolyan semmitmondó. És az izlandi focista lehet szimpatikusabb és drukkolhatsz neki és nem azért mert izlandi vagy nem azért mert nem magyar, hanem mert jé jól cselez, tetszik, vagy tudomisén mit szoktak nézni.

És ettől még mindenki nézte és szurkolt, ami amúgy szíve joga, de akkor is érthetetlen. Sose csinálok valamit, mert unalmas, érdektelen, stb, de bumm most magyarok játsszanak, hú, hát akkor szurok-szurok. De persze, csak ha fociról van szó és világversenyről. Mert amúgy hiába magyar foci, eddig sem nézték meg a barátságos nemzetközit most se fogják már fél év után. Mondhatnánk, hogy hát mert ez a kettő összejátszott, hogy magyar meg sport így a két érdektelen érdekessé tette. De miközben a focisták max önmagukhoz képest játszottak jól (nem látom be, hogy 4 meccsből egyet megnyerni, kettőn gurítani egyáltalán valamit a kapuba az ellenfélen kívül, hogy lehet kitűnő eredmény, hacsaknem piszok alacsony volt az elvárás), addig aranyérmeket hoztak haza más sportágak játékosai ugyanabban a magyar színben, ugyanabban az időben, mindenféle említés nélkül bárhol. Nyilván ez utóbbiak teljesítménye jóval magasabb, mint a focistáké. De akkor miért a foci? És akkor jön az egyáltalán nem érv, hogy mert a foci a legnépszerűbb sport. Nem értem ebben hol az érv. Nem nézted a focit, nem volt népszerű nálad, de ja, most lehet szurkolni és ennek szurkolnak legtöbben, akkor én is ennek szurkolok, nem érdekel, de ez a legnépszerűbb (nem neked, hanem a másoknak), ez milyen érv? És 10 év múlva a körling lesz a legnépszerűbb, akkor azt nézed, mert az a legnépszerűbb, bár az sem érdekel?

De persze ez is mind lehet, nem értem, de elfogadom. Sőt továbbmegyek bénítsák le a forgalmat, szemeteljenek, ne lehessen bármilyen netes oldalt vagy tejet, párizsit venni magyar zászló nélkül. Belefér, pár nap, fix időpontok, az ember eltűri a vandalizmust. De! 1. hadd ne kelljen nekem nézni és ettől még ugyanolyan ember legyek. 2. hadd nézzem és szurkoljak az izlandiaknak, vagy portugáloknak a magyarok ellen. Ezek nem a magyarok, nem én és te, ezek magyar sportolók, semmi közöm nincs hozzájuk, vagy pont annyi, mint az osztrákokhoz és nekem mondjuk az had tetsszen jobban. De nem, 10-ből 9-szer nem szóltam hozzá sehol, de olvasni olvastam és hát őrület és gyalázkodás ment mindenhol, ha valaki nem szurkolt és magyaroknak szurkolt, mert ez az egy válasz van, minden egyéb gyalázat és hazaárulás. Terrence Hill a magyaroknak szurkol, dejófej, isténéltesse! Bála bácsi az olaszoknak, mocsok buzi, nem vagy magyar. Haló, miért nem lehet értelmesen, nyitottan ehhez hozzáállni? A foci, ugyanolyan sport mint bármelyik. És csak egy sport. Nem, nem a hazánkat védték meg, nem, nem győzte le Magyaroszág Ausztriát, ugyanaz, mintha én legyőzőm sakkban Schwarzeneggert, vagy ő engem, az eredmény senkit nem befolyásol, nem hősök semmilyen értelemben. Érdekel, nézed. Nem érdekel, nem nézed. Szurkolsz vagy sem, ennek vagy annak, tökmindegy, nem fogunk megverni, nem közösítünk ki és bizony, ha ez bárkinek számítana lehetsz úgy a legnagyobb hetero magyar, hogy sose szurkoltál magyaroknak focimeccsen. Bizony, tudom, újat mondtam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kmaate.blog.hu/api/trackback/id/tr928852034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása