Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2016. május 12. 09:48 - kmaate

Zimmer teuer und entfernt

Múlt héten még voltam az Ágyúgolyófutamon, ami nyilván egy rettentő jó ötlet és móka a benne levőknek, de sajnos még mindig túl sok ember van - akár - Pesten is, így az érkező autókhoz hiába mentem ki, sok mindent nem lehetett látni a tömeg miatt.

Node a május fénypontja nem is ez, hanem a Hans Zimmer koncert. Zimmer mindig is a top 3-ban volt nálam zeneileg és köztudottan nem is szeret koncertezni, így remek hír volt, hogy nem csak újra koncertezik, nem csak túrnét is csinál belőle, de Pesten is fellép. Szóval nem volt kérdés, hogy ott kell lenni. Mivel nem voltam épp az országban így a legolcsóbb jegyekről le is maradtunk, így maradt a 14 ezres, ami nekem elég drága, de amúgy az olcsó kategória még mindig.

Nézzük első körben a pozitívumokat: a repertoár első része mindenképpen fenomenális volt, a visszataps után még lenyomtak egy szintén fergeteges Inception-t, az előadásmód nagyrészt kifogástalan, a zenészek szuperek, szóval kaptunk itt Zimmeren kívül Nick Glennie-Smith-t meg Tina Guo-t meg Lebo M-et, ezek mind magukban mehetnek sztárvendégnek Havasi mellé. Ja és nem utolsó sorban szünettel együtt 3 órás, amiből csak 20 perc a szünet, azért az nem gyenge hossz.

20160511_191054.jpg

Viszont: 14 ezer ft-rt olyan jegyet kapsz, ahonnan csak azt mondhatod el, hogy valahol a távolban volt egy Zimmer koncert, de igazából bárkik lehettek azok a hangyák. Kapsz ezen kívül egy sokszor a zenén is átható szellőztetőzörgést és egy olyan ülőalkalmatosságot, ahol vég azt kívánod, hogy bárcsak egy fapadoson ülnél, mert a térded szétdurran a fájdalomtól fél óra után (nem, sose szokott fájni a térdem és négyünk közül kettőnknek komoly fájdalmai voltak, a harmadik meg picilány:). Szóval ja, komoly fájdalmaink voltak vég és így másnap is fáj az a térdem. Ezen kívül talán a repertoár választás vagy szétosztás nem volt tökéletes, mert tényleg míg az első 70 perces blokk vég öt csillagos dallamokat vonultatott fel, úgy a második rész 80%-a már a zörej és elektro és hajóskürtös Zimmer, aminek szintén vannak élvezetes részei, de jóval kevesebb, mint az első résznek.

Egyszó mint száz abszolút drágán, kifejezetten rossz és kényelmetlen helyről szenvedve, DE láthattuk, halhattunk egy zseniális ember elég jó koncertjét, de nekem személy szerint akkor lesz teljes az élmény, ha valamelyik előadást ki is adják DVD-n és láthatom, hogy egyébként mi/ki volt a színpadon (tényleg nehéz lett volna egy kivetítő?).

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kmaate.blog.hu/api/trackback/id/tr518709064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása